Menu
To menn ble alvorlig skadd i en skyteepisode ved Nationaltheatret natt til 15. januar. Foto: Annika Byrde / NTB

Skytesiktet har forklart seg til forsvareren – vil samarbeide med politiet

Mennene i 20-årene som rømte til Italia etter skytingen ved Nationaltheatret i Oslo, blir trolig framstilt for varetektsfengsling fredag.

Av NTB | 02.02.2023 20:17:37

Mennene ble siktet etter skytingen i Oslo sentrum natt til søndag 15. januar, og fredag 20. januar ble de pågrepet i Milano i Italia. De landet på Oslo lufthavn Gardermoen torsdag cirka klokka 16, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser at det trolig blir fengslingsmøte fredag for begge.

– Han er glad for å være tilbake. Det har vært tungt å ikke vite hva som skjer i saken. Han har fått veldig lite informasjon og ikke visst noe som helst om når han blir utlevert og når ting skjer. Alt har blitt kommunisert på Italiensk for ham, som han ikke forstår. Det har vært tøft. Han forteller at det har vært et tøft regime, sier advokaten til VG.

Videre sier Ahmad at hans klient ønsker å samarbeide med politiet, og at han vil samtykke til varetektsfengsling på grunnlag av bevisforspillelse.

– Det ser ut som han kommer til å la seg avhøre av politiet, men ikke med det første. Han er sliten, så det blir trolig over helgen, opplyser Ahmad.

VG skriver også at Ahmads klient har forklart ham om hva som hendte natten det ble utvekslet skudd ved Nationaltheatret og to lederskikkelser fra Young Guns ble alvorlig skadd.

– Det gjør han av hensyn til etterforskningen. Fra han ble pågrepet i Italia har han samtykket til utlevering. Han synes det er godt å være tilbake i Norge, sier hans forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til VG.

Drevland opplyser videre at hans klient ikke har tatt stilling til hvordan han stiller seg til siktelsen ennå.

NRK skriver at mennene ankom Oslo med et Norwegian-fly bevoktet av sivilkledd politi. Mennene var internasjonalt etterlyst i fire dager før de ble pågrepet av politiet i Milano.

Tre menn har vært siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter skyteepisoden ved Nationaltheatret ved 0.30-tiden natt til 15. januar. En av mennene er ikke lenger siktet.

Advokat Usama Ahmad forsvarer den ene siktede.

Den andre siktede vil også samtykke til varetektsfengsling.

Flere nyheter: