Tobias Grøndahl avgjorde en thriller i siste sekund da Elverum vant borte mot ØIF Arendal. Her fra håndball-VM nylig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Elverum slo ØIF Arendal etter stor opphenting – avgjorde i siste sekund

ØIF Arendal ledet 17-12 over Elverum ved pause i første eliteseriekamp for menn etter VM-pausen, men gjestene vendte til seier med vinnermål i siste sekund.

Av NTB | 02.02.2023 19:57:47

Sport: Tobias Grøndahl holdt nervene under kontroll da han tok det avgjørende straffekastet. Den norske VM-spilleren hadde truffet med bare fem av tolv skudd tidligere i kampen, men satte inn vinnermålet som ga 32-31-seier.

– Straffen gledet jeg meg bare til å ta. Jeg lot som jeg skjøt høyt og satte den lavt, sa han til TV 2 etter å ha overlistet Ivan Eres i hjemmemålet. Keeperen sparket ballen opp på tribunen i frustrasjon.

Benjamin Berg fikk straffekastet i en duell med Aksel Strupstad idet tiden var i ferd med å løpe ut.

Etter å ha scoret kampens tre første mål gikk det i stå for Elverum, og hjemmelaget fikk dominere. På det meste ledet ØIF Arendal med sju mål (på 16-9), men Elverum meldte seg på utover i 2. omgang og kom sterkt mot slutten. Laget var à jour på 30-30.

På 31-31 var ØIF Arendal i angrep i siste minutt, men da dommerne varslet avblåsning for passivt spill, forserte Olaf Richter Hoffstad et skudd som ble blokkert. Etter en timeout gikk Elverum fram og avgjorde.

William Fiala Gjermundsnes scoret 11 mål for ØIF Arendal, mens Berg og VM-spiller Grøndahl var mestscorende hos Elverum med seks hver.

Elverum klatret til 2.-plass, seks poeng bak Kolstad og ett foran Drammen, som begge har spilt en kamp færre. ØIF Arendal er med tapet fortsatt på nedre tabellhalvdel.

– Vi viste ekstrem mental styrke. Vi er en gjeng med vinnere som elsker muligheten til å snu kamper, sa Grøndahl.

– Jeg er sinnssykt skuffet over at vi ikke fikk iallfall ett poeng, sa hjemmelagets Lars Jakobsen til TV 2.