Menu
Milla Grosberghaugen Andreassen (til v.) står med to gull og sølv i junior-VM etter torsdagens seier på 10 kilometer fri teknikk. Her fra NM forrige måned. Foto: Heiko Junge / NTB

Norsk dobbeltseier på 10 km fri teknikk i junior-VM – 17-årig VM-dronning

Milla Grosberghaugen Andreassen (17) ble juniorverdensmester på 10 kilometer fri teknikk i Canada torsdag. Tuva Anine Brusveen-Jensen tok sølvet.

Av NTB | 02.02.2023 20:37:51

Sport: Andreassen kan allerede titulere seg junior-VM-dronning med to gull og en sølvmedalje. Etter å ha innledet mesterskapet med sølv på sprinten har hun vunnet 20 kilometer klassisk fellesstart og nå også 10 kilometer fri teknikk med individuell start.

Hun vant med seks sekunders margin til lagvenninnen.

– Det føles veldig godt. Det var et tøft renn, og jeg måtte kjempe hele veien, men jeg fikk positive sekunderinger, sa Andreassen i intervju med arrangøren.

Marina Kälin fra Sveits knep bronsen foran Oline Vestad og forhindret norsk trippelseier.

I VM har hun herjet med sine eldre konkurrenter. De fleste deltakerne er 19 eller 20 år gamle.

– Det var tøft og tungt, men også gøy, sa hun.

Vestad fra Vågå var ti sekunder fra medalje. Siste norske deltaker Anniken Sand fra Sjåstad/Vestre Lier brøt rennet.

17-åringen fra Bækkelaget i Oslo har stått fram som et av Norges største talenter i kvinnelangrenn på lenge. Det er sjelden at Norge sender så unge utøvere til junior-VM, men hun fikk dispensasjon til å konkurrere i eldste juniorklasse i norgescupåpningen i januar og tok tre seirer.

Brusveen-Jensen fra Lyn var også godt fornøyd etter rennet.

(©NTB)

Flere nyheter: