Karsten Warholm vant 400 meter flatt under sitt eget stevne i Ulsteinvik torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Warholm sesongåpnet med hjemmeseier

Karsten Warholm innledet friidrettssesongen med seier på 400 meter flatt hjemme i Ulsteinvik. Han løp inn til seier på 45,31 i sitt eget stevne.

Av NTB | 02.02.2023 20:47:45

Sport: – Fantastisk gøy! Det var en veldig godkjent debut. Jeg er alltid litt ekstra spent før det første løpet, men i dag følte jeg meg sterk og hadde selvtilliten. Det var mitt raskeste løp i denne hallen og en av de bedre tidene mine innendørs, sa han til NRK etter å ha satt banerekord.

Warholm ble heiet fram av et entusiastisk publikum i Ulsteinvik og la det øvrige feltet langt bak seg. Håvard Bentdal Ingvaldsen ble toer på 46,94.

– Det er stort å ha alle folkene i bygda mi her for å se på, sa Warholm.

Fem andre norske løpere fikk også være i felt med Thompson-Herah, og to av dem satte personlig rekord. Det var Borghild Oline Holstad (7,88) og Hedda Sandvik Kjetland (8,18).

En tredje stjerne som kastet glans over arrangementet var den ukrainske høydestjernen Jaroslava Mahutsjykh. Hun gikk over 1,99.

– Det var en fin konkurranse, og det var hyggelig å se ukrainske flagg på tribunen, sa hun til NRK.

Femdobbel OL-mester Elaine Thompson-Herah var en av attraksjonene i stevnet. Hun vant 60 meter på 7,30 i et felt med norske talenter. Helene Rønningen opplevde å lede innledningsvis før hun løp inn til 2.-plass på 7,40, ett tidel bak superstjernen fra Jamaica.

– Det var et godt løp. Det er en flott følelse å være blant disse ungjentene som ser opp til meg og som vil bli som meg en dag, sa Thompson-Herah til NRK.