Menu
Sander Skotheim med norsk flagg etter EM-sølvet i tikamp. Foto: Lise Åserud / NTB

Skotheim tok EM-sølv i tikamp – satte norsk rekord

Sander Skotheim tok seg forbi to franskmenn på den avsluttende 1500-meteren og tok EM-sølv i tikamp, slått bare av Johannes Erm fra Estland.

Av NTB | 11.06.2024 22:53:06

Sport: Erm var det ikke noe å gjøre med, men Skotheim tok seg forbi Kevin Mayer og Makenson Gletty. Han satte norsk rekord med 8635 poeng.

– Det ble en bra avslutning av dagen. 1500 meter er alltid vondt. En merker at alle gutta gruer seg til det. Jeg stivnet litt på slutten, men det hadde ikke noe å si. Det var en stor opptur etter stavkonkurransen, sa Skotheim til NRK.

Han ble nummer tre på 1500 meter med 4.22,41 og endte 129 poeng bak Erm, men 29 foran bronsevinner Gletty.

Skotheim var på fjerdeplass før den avsluttende 1500-meteren, etter å ha kastet 61,27 i spyd. Han var da eneste nordmann igjen i konkurransen. Markus Rooth trakk seg før de to siste øvelsene som følge av en kjenning i låret under stavkonkurransen.

Skotheim ledet tikampen etter sju øvelser, men han feilet i stav og falt til fjerdeplass. Han holdt på å rive seg ut på åpningshøyden 4,40, men gikk over i siste forsøk. Han slet med tilløpet, og bedre enn 4,60 greide han ikke.

– Det ble drama etter at jeg gikk på trynet i den andre hekken under oppvarmingen. Jeg har slitt med stav siden innendørs-VM, og 4,60 er altfor dårlig. Det var egentlig bare flaut, sa Skotheim til NRK.

Rooth tangerte sin personlige rekord med 5,10, gikk forbi Skotheim med 13 poeng og inntok tredjeplassen foran de to siste øvelsene, men så måtte han kaste inn håndkleet. Årsaken var krampetendenser i låret, som førte til at han avbrøt stavkonkurransen etter første forsøk på 5,20.

Rooth var nummer fire etter første dag, 110 poeng bak landsmannen. Også han satte personlig rekord på 400 meter.

Det ble dramatisk på 110 meter hekk da Gletty ble stående igjen i starten. Han hadde ikke hørt startskuddet. Etter en fransk protest fikk han løpe om igjen, alene. Han forbedret tiden sin fra 15,30 til 13,88, personlig rekord og best av alle i øvelsen.

– Sølv er kult, men det er vel nummer fem for meg. Jeg har sølv i U20-EM, U23-EM, innendørs-EM og innendørs-VM fra før. Det er litt mye sølv, men i dag føler jeg at jeg vant sølv mer enn tapte gull, sa han.

Et uhell under oppvarming til dagens første øvelse, 110 meter hekk, påvirket ham.

Skotheim ledet etter første dag av tikampen. Han imponerte særlig i høyde, der han med 2,17 var ni centimeter bedre enn nærmeste rival, og på 400 meter. Der satte han personig rekord med 47,50. Etter fem øvelser hadde han 4566 poeng-

(©NTB)