Menu
Marie-Therese Obst jubler over EM-bronsen i spyd. Foto: Heiko Junge / NTB

Marie-Therese Obst tok EM-bronse i spyd – perset med 63,50

Marie-Therese Obst hadde dårligst personlige rekord av EM-finalistene i spyd, men forbedret den til 63,50 og endte med bronse.

Av NTB | 11.06.2024 22:53:31

Sport: Victoria Hudson fra Østerrike vant med 64,62, som hun fikk opp i første forsøk, mens serbiske Adriana Vilagos tok sølvet med 64,42.

– Dette er sykt bra. Jeg er utrolig glad og takknemlig. Kroppen min er bare fylt med gode følelser nå, sa Obst til norske medier på Olympiastadion. Hun åpnet opp om at hun har slitt med tunge tanker og fått hjelp av psykolog.

– De sier at det er mange veier til Roma. Min vei har vært lang og hard, men jeg er veldig stolt av meg selv for å ha stått på hver dag på trening, sa hun.

– Jeg ble skadet i 2015, og dette er min første sesong uten skuldersmerter, på ni år. Jeg så at konkurransen for kvinner kanskje ikke er så sterk nå som den har vært historisk sett. Jeg er akkurat tilbake fra en skulderoperasjon, og jeg måtte bare utnytte situasjonen. Jeg har fokusert på de tekniske tingene, og jeg klarte det.

I tredje omgang satte hun personlig rekord med 63,50 og klatret en kort stund til sølvplass, med bare Hudson foran seg. Så skjøv VIlagos henne ned til tredjeplass igjen.

Obst greide ikke å forbedre seg i de tre siste omgangene, der det ble 60,28 og 59,40 før det siste forsøket var dødt. Da var medaljen i boks etter at tyske Christin Hussong feilet i sitt siste forsøk, og bare de tre medaljevinnerne sto igjen.

– Det høres sikkert sykt klisjé ut, at jeg alltid har hatt tro på meg selv, men jeg har faktisk det. Noen har gitt meg opp, hvilket jeg skønner, men jeg har hatt troen på meg selv, selv om jeg kanskje noen ganger har vært den eneste, sa Obst.

Etter sine langvarige skulderplager har hun i år levert flere gode konkurranser. Hun satte personlig rekord med 61,81 i mai.

Alle de elleve andre finalistene hadde bedre personlig rekord enn henne, og Maria Andrejczyk hadde kastet nesten ti meter lenger. Det berget ikke den polske kasteren fra å ryke ut etter de tre første rundene.

Obst innledet med et kast på 58,89, som plasserte henne på tredjeplass etter første runde. Hun økte til 59,90 i sitt annet forsøk og forsvarte plasseringen.

Hun trengte bare ett kast i mandagens kvalifisering for å ta seg til EM-finale. 61,45 var nesten en meter over den automatiske kvalifiseringsgrensen på 60,50. Hun var en av bare tre som kastet over grensen, og det var kvalifiseringens lengste kast.

(©NTB)

Flere nyheter: