Menu
Line Kloster medga at hun åpnet for hardt i EM-finalen på 400 meter hekk. Hun var nummer to ut av siste sving, men endte på sjetteplass. Foto: Lise Åserud / NTB

Line Kloster nummer seks på 400 meter hekk: – Jeg åpnet for hardt

Line Kloster hang med lenge i kvinnenes EM-finale på 400 meter hekk. Hun var nummer to inn på oppløpet, men endte på sjetteplass med 55,29.

Av NTB | 11.06.2024 22:33:02

Sport: Den nederlandske storfavoritten Femke Bol var suveren og vant med tiden 52,49. Kloster kjempet om medalje ut av siste sving, men det ble for tungt nedover oppløpssiden.

Louise Maraval fra Frankrike tok sølv og Bols nederlandske lagvenninne Cathelijn Peeters bronse, henholdsvis 1,60 og 1,80 sekund bak vinneren.

– Jeg åpnet for hardt. Jeg var redd for å være for passiv, for det var jeg i et løp før EM, men så ble det altfor fort, sa Kloster til norske journalister i Roma.

34-årige Kloster hadde tredje beste personlige rekord av finalistene, men bare sjette beste sesongbeste. Det var 54,56, som hun vant sitt semifinaleheat med.

– Kanskje hadde jeg hatt sjanse til å ta medalje om jeg hadde løpt kontrollert, men det er litt gøy å ha prøvd, sa hun til NTB.

Bol var stor favoritt i finalen. Den nederlandske 24-åringen, som ble født fire dager før Klosters tiårsdag, hadde både beste sesongbeste og suverent best personlig rekord. Hennes 51,45 fra i fjor er europarekord.

– Jeg har hatt en tendens til å legge meg i rytmen til andre utøvere. Jeg havnet i 15-stegrytme, og jeg er ikke god nok for det i øyeblikket. Jeg tenkte at jeg får prøve, men på oppløpet slet jeg med å løfte beina og mistet fart over hver hekk.

– Jeg var så sliten på slutten at jeg er litt overrasket over at ikke alle tok meg igjen. Underholdning ble det iallfall.

(©NTB)