– Skolevalget er viktig demokratiopplæring
– Skolevalget øker elevenes evne til å tenke kritisk og respektere uenighet, sier direktør Bjørn Lescher-Nuland i Utdanningsdirektoratet.
Politikk: I alt 391 skoler deltok i årets skolevalg, og nesten 140.000 elever i videregående skole avga stemme – en valgdeltakelse på 76,3 prosent. Da resultatet forelå tirsdag kveld, var det et solid borgerlig flertall, med Høyre og Frp som klare valgvinnere blant landets skoleelever.
– Skolevalget er en viktig del av elevenes demokratiopplæring i skolen. Gjennom skolevalget får elevene muligheten til å delta i politiske diskusjoner, få kunnskap om politiske retninger og selv avgi stemme. Dette er viktigere enn selve resultatet, sier divisjonsdirektør Bjørn Lescher-Nuland i Utdanningsdirektoratet.
Utdanningsdirektoratet samarbeider med Sikt – Kunnskapssektorens tjenesteleverandør, om skolevalget. Valgdirektoratet bidrar med informasjon om det ordinære valget.
Lescher-Nuland fremhever at elevene ved å delta i valget får mulighet til å øve opp evnen til å tenke kritisk, lære å håndtere meningsbrytninger og respektere uenighet.
Skolevalget ble gjennomført som urnevalg, i likhet med det ordinære valget.
(©NTB)