Menu
Rafael Nadal blir ikke klar til verken Indian Wells eller Miami Open. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Skadd Nadal trekker seg fra storturneringer

Tennisstjernen Rafael Nadal (36) blir ikke å se i Indian Wells-turneringen i USA i mars. Også Miami Open kommer for tidlig etter hofteskaden.

Av NTB | 28.02.2023 20:05:31

Sport: Tidligere storspiller og nå Indian Wells’ turneringsdirektør Tommy Haas opplyser om forfallet på Twitter.

«Vi ønsker «Rafa» god bedring og håper å se ham igjen neste år», sier sjefen for Masters 1000-turneringen, nivået under Grand Slam.

Senere opplyste Nadal at også Miami Open, også det en Masters 1000-turnering, vil gå uten ham. De to turneringene kalles for «solskinnsdobbelen» i tennisverden.

Nadal, som har vunnet 22 Grand Slam-turneringer, er rangert som nummer åtte i verden. I 209 uker har han vært nummer én i løpet av karrieren. I Australian Open pådro Nadal seg en hofteskade som trolig vil gjøre at han faller ytterligere på rankingen i år.

Den meritterte spanjolen meldte for en måned siden at han ville være ute mellom seks og åtte uker. Nadal har vunnet Indian Wells tre ganger tidligere.

Turneringen i California tiltrekker seg verdenseliten hvert år og blir ofte kalt for «den femte Grand Slam-turneringen». Centercourten er verdens nest største med en kapasitet på 16.000 tilskuere.

Casper Ruud er påmeldt til turneringene i USA. Det samme er blant andre Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas.

(©NTB)

Flere nyheter: