Menu
Sivert Bjørnstad (Frp) bekrefter at han gir seg på Stortinget etter tre perioder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sivert Bjørnstad (Frp) tar ikke gjenvalg til Stortinget

Fremskrittspartiets Sivert Bjørnstad har takket nei til gjenvalg på Stortinget neste år. Dermed er 33-åringen ferdig i politikken fra 2025.

Av NTB | 03.06.2024 20:13:06

Politikk: – Jeg har holdt på med politikk hele mitt voksne liv, og i 2025 har jeg sittet på Stortinget i tolv år. Det har vært fint, men nå er det på tide å gjøre noe annet. Og jeg har alltid sagt at det er lurt at verv bytter hender med jevne mellomrom, sier Bjørnstad til Adresseavisen.

I 2013 ble han med få hundre stemmers margin stemt inn på Stortinget fra Sør-Trøndelag. Han var den gang den yngste representanten.

– Jeg hadde egentlig ikke sett for meg å havne på Stortinget i det hele tatt. Det var bare en tilfeldighet som gjorde at Tord Lien ga seg akkurat da, og da var det plass til noen andre, sier han.

Hva han skal gjør etter politikerlivet, aner han ikke, men til Adressa legger han ikke skjul på at noe innenfor trøndersk næringsliv frister.

33-åringen meldte seg inn Fremskrittspartiets ungdom (FpU) i 2005 og ble siden formann i både Trondheim og Sør-Trøndelag FpU. Han satt i Trondheim bystyre og Sør-Trøndelag fylkesting før han ble valgt inn på Stortinget.

Fra 2013 til 2016 satt han i Stortingets utdannings- og forskningskomité. Fra 2017 til 2021 satt han i finanskomiteen, mens han i dag sitter i næringskomiteen, noe han også gjorde fra 2016 til 2017.

Bjørnstad er gift med Høyres stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth.

(©NTB)

Flere nyheter: