Mohamed Simakan scorer sesongens første mesterligamål for Leipzig i bortekampen mot Young Boys. Foto: Anthony Anex, Keystone via AP / NTB

Simakan scoret høstens første CL-mål – Leipzig vant 3-1 i Sveits

Et tidlig ledermål og en sjansefest i 2. omgang hjalp Leipzig til tre poeng i Champions League-åpningen. Young Boys ble slått 3-1 i Sveits.

Av NTB | 19.09.2023 20:44:28

Sport: Xaver Schlager ble matchvinner med et distanseskudd i det 74. minutt, før Benjamin Sesko fastsatte resultatet på overtid. Dermed fikk den tyske klubben en god start i gruppa som også omfatter tittelforsvarer Manchester City.

Det var spilt litt over to minutter da Mohamed Simakan scoret sesongens første mesterligamål. Leipzig-stopperen dukket opp ved nærmeste stolpe på David Raums hjørnespark og stusset ballen mot mål. Den endret retning på YB-spiller Sandro Lauper, og retningsendringen overrumplet keeper Antony Racioppi, som bare slo ballen videre i mål.

I det 13. minutt var det veldig nær 2-0 til gjestene. Kevin Kampl erobret ballen ved midtstreken og spilte fram Xavi Simons, som skjøt noen centimeter utenfor.

Leipzig holdt på å score tidlig i den andre omgangen også, men Racioppi reddet med sekunders mellomrom avslutninger fra Loïs Openda og Yussuf Poulsen.

I det 53. minutt ble Xavi spilt gjennom og så ut til å bli felt av Racioppi da han prøvde å runde keeperen, men etter langvarig VAR-analyse konkluderte dommeren med at Xavi tråkket på keepers utstrakte bein og at det ikke var straffe. Leipzig-trener Marco Rose så ut til å ha lite forståelse for den avgjørelsen.

Da frustrasjonen var i ferd med å bre seg, fikk Schlager god tid til å sikte fra 25 meter. Skuddet gikk gjennom en skog av bein i feltet, spratt et par ganger og forsvant inn i hjørnet.

På overtid satte Sesko punktum på en kontring.

Manchester City møter Røde Stjerne i samme gruppe senere tirsdag, med Erling Braut Haaland på banen fra start og Oscar Bobb på benken.

Young Boys kom inn i kampen etter en dårlig start, og det var ikke ufortjent da Meschak Elia utlignet i det 33. minutt. Han scoret med et elegant utsidespark etter en fin flikk fra Filip Ugrinic.

Leipzig var klart best i 2. omgang, og en stupheading fra Openda ble glimrende reddet av Racioppi før innbytter Benjamin Sesko nikket et frispark fra Raum i mål i det 67. minutt. VAR viste at Sesko så vidt var offside.