Menu
Sandro Tonali (t.v.) var tirsdag tilbake på San Siro, men denne gang i Newcastle-drakt. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

Målløst mellom Milan og Newcastle – Tonali hyllet i gamlebyen

Det var flust av sjanser, men det endte 0-0 mellom Milan og Newcastle i mesterligaen. Sandro Tonali (23) fikk en varm velkomst i Milano-returen.

Av NTB | 19.09.2023 20:52:41

Sport: Kampen var den første i «dødens gruppe» i årets mesterliga. I tillegg til Milan og Newcastle skal også Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund kjempe om avansement.

Tonali fikk tirsdag et snarlig gjensyn med Milan etter overgangen til Newcastle i sommer. Italieneren startet karrieren i Brescia, men det var i Milan han fikk sitt ordentlige gjennombrudd.

Midtbanegeneralen er født i byen Lodi, som ligger rett sørøst for Milano. Før kampen applauderte Milan-supporterne da Tonali ble vist på storskjermen, og 23-åringen svarte med å strekke hånden i været og takke dem. Han fikk også stående ovasjon da han ble byttet ut med om lag 20 minutter igjen.

Dermed endte det med poengdeling. Milan hadde størst grunn til å være misfornøyd.

Newcastle spilte tirsdag sin første mesterligakamp på 21 år. Milan kom til semifinalen i vår, der det ble tapt for byrival Inter.

Etter en drøy halvtime fikk Leão en kjempesjanse til å score da han driblet seg gjennom nesten hele Newcastle-forsvaret, men portugiseren greide ikke å stokke beina og falt da han skulle avslutte fra kloss hold.

Etter pause var det ikke like mange sjanser, og kampen ebbet ut i 0-0.

Milan skapte mange sjanser i kampen, men greide ikke få ballen forbi en solid Nick Pope. Newcastle var mer forsiktige av seg og satte ikke Milan-forsvaret på de aller største prøvene.

Etter at Newcastle hadde vist seg fram i starten, var det hjemmelaget som skapte de største mulighetene før kvarteret var spilt. Både Olivier Giroud, Rafael Leão og Samuel Chukwueze måtte stoppes av en kontant Pope.

(©NTB)

Flere nyheter: