Menu
– Vi er opptatt av kristen verdiarv, men mener at det også er godt omtalt i formålsparagrafen i opplæringsloven, sier utdanningspolitisk talsperson i Senterpartiet, Marit Knutsdatter Strand, til Vårt Land. Strand representerer Oppland på Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Senterpartiet freder ikke K-en i KRLE

Regjeringen vil droppe KRLE-fagets vern i opplæringsloven. Senterpartiets talsperson oppfordrer til ro om K-en i KRLE, men vil ikke love å frede den.

Av NTB | 03.05.2023 09:04:19

Utdanning: 1. juni skal ny opplæringslov behandles i Stortinget. SV vil trolig støtte regjeringens forslag og sikre flertall, melder Vårt Land.

Lovforslaget fjerner KRLE-fagets plass i en egen paragraf i lovverket. KRLE er det eneste faget som har en slik særstilling. Vedtaket betyr at regjeringen og fagetater vil få større makt over innholdet i faget. Regjeringen varsler også i forslaget at den nye loven kan føre til en justering av læreplanen for KRLE.

Selv om Senterpartiet tradisjonelt har vært opptatt av den kristne arven, støtter partiet lovforslaget fra kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

– Vi er opptatt av kristen verdiarv, men mener at det også er godt omtalt i formålsparagrafen i opplæringsloven, sier utdanningspolitisk talsperson i Senterpartiet, Marit Knutsdatter Strand, til Vårt Land.

Tidligere kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H), nå utdanningspolitisk talsperson og saksordfører for behandlingen av den nye loven i Stortinget, er ikke tilfreds:

– Dersom KRLE-faget ikke lenger er lovforankret, betyr det at den til enhver tid sittende regjering og statsråd kan gjøre endringer i forskriftene som læreplanverket er forankret i, sa Sanner til Vårt Land før helgen.

Dagens KRLE ble til etter at Kristelig Folkeparti inngikk en samarbeidsavtale med Solberg-regjeringen i 2013 og fikk K for kristendom tilbake i fagets navn.

(©NTB)

Flere nyheter: