Menu
Fifa-president Gianni Infantino får hard kritikk av tidligere styremedlem Moya Dodd. Foto: Torstein Bøe / NTB

Tidligere styremedlem i Fifa går hardt ut mot Infantino: – Opprørende

Tidligere styremedlem i Fifa, australske Moya Dodd, kritiserer Fifa-president Gianni Infantinos trussel om svarte skjermer for kvinnenes fotball-VM i Europa.

Av NTB | 03.05.2023 08:44:32

Sport: Dodd mener at organisasjonen er ansvarlig for at turneringen er historisk undervurdert.

Fifa selger for første gang TV-rettigheter til kvinneturneringen separat fra mennenes, og president Infantino varslet at Europas «fem store»-nasjoner står overfor en blackout hvis ikke kringkasterne forbedrer sine «uakseptable» bud.

Kringkastere fra Storbritannia, Spania, Frankrike, Tyskland og Italia hadde «bare» tilbudt 1-10 millioner dollar for rettighetene, sammenlignet med 100-200 millioner dollar for herrenes mesterskap, la han til.

Dodd, som er tidligere landslagsspiller for Australia, mener at kringkastingsindustrien undervurderer kvinneturneringen ettersom Fifa har solgt rettighetene sammen med herrenes.

– Nå som Fifa har bestemt seg for å selge rettighetene separat, er det ingen overraskelse at kjøperne ikke ønsker å betale de samme summene to ganger, sa Dodd til Sydney Morning Herald.

– Det er faktisk ganske opprørende. For Fifa å nå si at alle kvinneinntekter vil gå rett inn i kvinnefotball overser det faktum at verdien av kvinnerettighetene til nå har blitt brukt til å blåse opp verdien av herrefotball, fortsatte hun.

Dodd mener at i stedet for å true kringkasterne, burde Fifa gjennomgå alle sine avtaler og tilskrive kvinnene en rimelig andel.

– Hvis kvinne-VM faktisk får 50-60 prosent av seerne som herrene får, som Fifa påstår, burde det utgjøre et milliardbeløp, mener hun.

Fotball-VM arrangeres fra 20. juli i Australia og New Zealand.

(©NTB)