Det gikk hardt for seg mellom Lillestrøm og Odd i Eliteserien søndag. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Sen straffescoring ga ellevilt 4-4-drama på Åråsen

Et straffespark langt ut i overtiden sørget for ett poeng til hvert av lagene da Lillestrøm spilte 4-4 mot Odd i et forrykende eliteserieoppgjør søndag.

Av NTB | 26.11.2023 19:10:53

Sport: Sju minutter på overtid ble LSK tildelt et straffespark etter en VAR-sjekk. Thomas Lehne Olsen var sikker og sørget for at det endte med 4-4 i det 102. minutt.

– I dag elsker vi VAR. Jeg er utrolig stolt over måten vi kommer tilbake i kampen på, sa LSK-trener Eirik Bakke til TV 2.

Effektiv angrepsspill satte fyr på et forholdsvis ubetydelig oppgjør mellom to middelhavsfarere på tampen av årets sesong.

Ikke ett minutt var spilt da Filip Jørgensen satte kampens første mål, og samme mann nikket inn Odds 2-0-mål drøye 20 minutter senere.

Men LSK var ikke ferdigspilt med det. I løpet av tre minutter sørget Lehne Olsen og Ruben Gabrielsen for at det sto 3-3 på resultattavla med kvarteret igjen.

Kampen skulle ta nok en vending da Ingebrigtsen fikk stå helt alene i feltet etter en tellefeil i LSK-forsvaret. Vingen satte enkelt inn sitt andre for kvelden alene med keeper.

LSK henger med i øvre halvdel av tabellen og er på sjetteplassen med én runde igjen. Odd er fire plasser bak med åtte poeng mindre. Klubben har levert varierende resultater hele sesongen og sto med ni poeng på sine siste ti kamper før søndagens duell.

LSK avslutter sesongen borte mot nedrykkstruede Sandefjord 3. desember. Odd møter nedrykksklare Aalesund i Skien samme dag.

Gjermund Åsen reduserte på frispark like etterpå, men bortelaget spilte seg tilbake opp i en to måls ledelse da Mikael Norø Ingebrigtsen kontret inn 3-1-scoringen fem minutter før hvilen.

Langt inne på overtiden scoret Lehne Olsen sitt andre og sørget for poengdeling.