Sen påske og tilbud trakk matvareprisene ned i april
Matvareprisene falt 2 prosent fra mars til april i år og var 3,1 prosent høyere enn i april i fjor, viser tall fra SSB.
Økonomi og næringsliv: Det er hele 5,5 prosentpoeng lavere enn i mars, da tolvmånedersveksten i matprisene var på 8,6 prosent.
– Det var forventet et betydelig fall i prisveksten på mat fra mars til april, blant annet fordi påsken falt i mars i fjor, mens den var i april i år. Påsketilbud trakk matprisene ned i april i år, mens tilsvarende effekt i fjor inntraff måneden før, sier seksjonssjef Espen Kristiansen i Statistisk sentralbyrå.
Påsketilbud på varer som frisk frukt, sjokolade, chips, pølser og diverse kjøttpålegg bidro mest til å trekke prisveksten ned.
Prisene på sitrusfrukt falt 28,9 prosent fra mars til april, mens prisene på melon og epler falt henholdsvis 28,3 og 18,2 prosent i samme periode, ifølge SSB.