Menu
Benedikte Svendsen Semifinalist i Miss Norway 2023. FOTO: Privat

Semifinalist i Miss Norway 2023 fra Karmøy

Benedikte Svendsen fra Veavågen på Karmøy er utøver i Miss Norway 2023 og konkurrerer om finaleplass for å representere Norge i skjønnhetskonkurransene internasjonalt.

Av Egil M Solberg | 15.04.2023 00:03:02

Kultur: Benedikte er allerede tatt ut som semifinalist til å konkurrere videre i Norge.

Det er over 100 deltakere påmeldt til konkurransen der omtrent halvparten går videre første uttaket i 2023-sesongen.

I år har det vært rekordmange påmeldte med hele 46 % mer enn det forrige toppåret 2021 blir det opplyst i en pressemelding. Dette betyr at Benedikte får flere konkurrenter.

De som når topplassering i Miss Norway vil representere Norge i flere internasjonale skjønnhetskonkurranser. Blant annet verdens mest prestisjefylte konkurranse Miss Universe.

Finaledato for Miss Norway er ikke bestemt, men sannsynligvis skje første
helgen i august. Det vil være mange krevende konkurranseaktiviteter som avgjør om utøver nå fram til finalen.

Benedikte er en reflektert semifinalist som er midlertidig permittert fra studier på grunn av sykdom, men har tidligere studert sammenlignende politikk og fransk. Hun er oppvokst på Karmøy.

Hennes hjertesak er å fremme kvinners rettigheter på både et nasjonalt og globalt nivå.

Her i Norge mener hun det er spesielt viktig å fronte kvinnehelsesaken.

Benedikte ble selv diagnosert med kvinnesykdommen ME da hun var 12 år gammel, og ønsker mer forskning på både denne og andre kvinnesykdommer. Hun håper også hun kan bidra til å spre kunnskap om ME da dette er en sykdom med mye stigmatisering og fordommer.

På et globalt nivå ønsker hun å kjempe mot barneekteskap som er en av de største
hindringene for at jenter får utdanning. Hun har tidligere vært ungdomsambassadør for Plan International Norge og der bidratt til å få en absolutt 18-årsgrense på ekteskap i Norge, noe hun ønsker at andre land også skal følge i våre fotspor og gjøre i kampen mot dette problemet.

Flere nyheter: