Menu
Benedikte Svendsen Finalist Miss Norway Foto: Miss Norway
Foto: Miss Norway

Karmøybu finalist i Miss Norway

Benedikte Svendsen fra Veavågen er en av 16 finalister i Miss Norway 2023. Svendsens hjertesak er å fremme kvinners rettigheter på både et nasjonalt og globalt nivå.

Av tomas | 05.05.2023 12:47:48

Karmøy: Benedikte Svendsen fra Veavågen på Karmøy er utøver i Miss Norway 2023 og konkurrerer om å representere Norge i en av de ledende skjønnhetskonkurransene internasjonalt. Benedikte er nå tatt ut som finalist til å konkurrere videre i Norges mest prestisjefulle skjønnhetskonkurranse.

Det er over 100 utøvere påmeldt til konkurransen der omtrent halvparten går videre første uttaket i 2023-sesongen. I år har det vært rekordmange påmeldte med hele 46% mer enn det forrige toppåret 2021. Dette betyr at Benedikte får flere konkurrenter.

Tirsdag 7.mars ble 21 av disse utøverne tatt ut til semifinalen hvor Benedikte var en av dem. Torsdag 4.mai ble 16 av disse tatt ut til finalen.
De som når topplassering i Miss Norway vil representere Norge i flere internasjonale skjønnhetskonkurranser. Blant annet verdens mest prestisjefylte konkurranse Miss Universe.

Finaledato for Miss Norway er 5.august.

Uttak til semifinale og finale skjer ut hva hver utøver har skaffet av poeng gjennom å gjennomføre kursing, trening og en rekke andre forberedelser med veldedig arbeid,sponsoroppdrag, fotoshoot, blogging, presse og catwalk.
Det er poengene fra innsatsen i hele konkurranseperioden som teller for å komme til selve finalen. Sammen med egnethet er innsatsen med aktiviteter helt avgjørende.

Miss Norway forventer at innsatsen er på nivå med toppidrettsutøvere da finalister og vinner fra Norge vil konkurrere med skjønnhetsutøvere 100 land i internasjonale konkurranser.

Benedikte er en reflektert finalist som tidligere har studert sammenlignende politikk og fransk, og hun tenker nå videre å studere motedesign i Oslo til høsten. Hun har også vært politisk engasjert siden hun var 15 år
gammel og har siden det hatt flere verv i ulike politiske organisasjoner. Hun stiller også til årets kommunevalg for Høyre.

Svendsen hjertesak: Hennes hjertesak er å fremme kvinners rettigheter på både et nasjonalt og globalt nivå. Her i Norge mener hun det er spesielt viktig å fronte kvinnehelsesaken. Benedikte ble selv diagnosert med kvinnesykdommen ME da hun var 12 år gammel, og ønsker mer forskning på både denne og andre kvinnesykdommer. Hun håper også hun kan bidra til å spre kunnskap om ME da dette er en sykdom med mye stigmatisering og fordommer.

På et globalt nivå ønsker hun å kjempe mot barneekteskap som er en av de største
hindringene for at jenter får utdanning. Hun har tidligere vært ungdomsambassadør for Plan International Norge og der bidratt til å få en absolutt 18-årsgrense på ekteskap i Norge, noe hun ønsker at andre land også skal følge i våre fotspor og gjøre i kampen mot dette problemet.

Om Miss Universe og Miss Norway
Vinnere fra Miss Norway vil representere Norge flere ledende skjønnhetskonkurranser som Miss Universe og mulig andre internasjonale konkurranser. Miss Universe er verdens mest prestisjefylte skjønnhetskonkurranse. Kun en norsk kvinne har tidligere vært med i Miss Univers. Det var Mona Grudt som vant konkurransen i 1990.

Miss Universe har rundt 650 millioner seere på verdensbasis.

Flere nyheter: