Menu
Benedikte Svendsen fra Veavågen er finalist i Miss Norway. Nå samler hun inn bærbare PCer til Ukrainske skolebarn
Benedikte Svendsen fra Veavågen er finalist i Miss Norway. Nå samler hun inn bærbare PCer til Ukrainske skolebarn. Foto: Privat

Miss Norway-finalist samler inn PCer til ukrainske skolebarn

Karmøybu Benedikte Svendsen er finalist i Miss Norway for andre året på rad. Nå samler hun inn brukte bærbare PCer til Ukrainske skolebarn.

Av tomas | 05.07.2024 08:48:51

Karmøy: Benedikte Svendsen fra Veavågen er finalist i Miss Norway for andre året på rad, som en av ni utvalgte og den eneste fra sitt fylke. Etter å ha trukket seg i fjor på grunn av helseutfordringer, er hun nå tilbake og klar til å konkurrere om tittelen.

Miss Norway er Norges største skjønnhetskonkurranse, hvor vinneren representerer landet i internasjonale konkurranser som Miss Universe. Deltagerne oppsamler poeng gjennom aktiviteter som veldedighet, sponsoroppdrag og pressearbeid.

Benedikte engasjerer seg sterkt i veldedighetsarbeid og samarbeider med NUUG og NorseAid for å gi ukrainske barn skolegang. Nå samler hun inn brukte bærbare PCer som omprogrammeres til ukrainsk.

– Mange nordmenn har gamle PCer som kan gjøres brukbare for ukrainske skoler, sier hun entusiastisk til Radio Haugaland.

Hvis noen fra det lokale næringslivet eller privatpersoner har en eller flere bærbare datamaskiner de gjerne vil donere, kan de kontakte Benedikte via Facebook.

Hun håper å bringe tittelen hjem og delta i Miss Universe på vegne av Norge. Benedikte ønsker å vise at skjønnhetskonkurranser handler om både ytre og indre skjønnhet, og motbevise negative antagelser rundt disse konkurransene.

Flere nyheter: