Jhon Duran jubler etter å ha fastsatt resultatet til 3-1 for Aston Villa mot Wolverhampton. Foto: Martin Rickett, PA via AP / NTB

Seieren glapp for Larsen og Wolves – Brentford slått igjen

Jørgen Strand Larsen og hans Wolverhampton var på god vei mot en sterk borteseier mot Aston VIlla, men vertene vendte til 3-1 med tre sene mål.

Av NTB | 21.09.2024 19:31:18

Sport: Noe av den samme opplevelsen hadde Kristoffer Ajer og lagkameratene i Brentford. For annen uke på rad tok de ledelsen i første minutt av en vanskelig bortekamp, men havnet under før pause. Tottenham vant til slutt 3-1.

Aston Villa kom rett fra en sterk 3-0-seier over Young Boys i mesterligaåpningen i Sveits, men deyt var Wolverhampton som tok kommandoen på Villa Park.

Gary Shaw, en av Villa-heltene fra laget som ble seriemester i 1981 og vant serievinnercupen året etter, ble hedret med applaus fra begge lags fans i det 8. minutt. 8 var draktnummeret til 63-åringen som døde tidligere i uka.

Wolverhampton tok ledelsen i det 26. minutt. Da utnyttet Matheus Cunha en grov pasningsfeil fra sin brasilianske landsmann Diego Carlos. Han brøt foran Amadou Onana og skrudde ballen i mål.

Gjestene hadde flere sjanser til å øke ledelsen, blant annet med et skudd fra Larsen som Emiliano Martinez så vidt reddet.

Ollie Watkins utlignet i det 73. minutt, og Ezri Konsa sendte Villa i ledelsen i det 88. minutt. Innbytter Jhon Durán fastsatte resultatet på overtid. Dermed er Villa oppe på samme poengsum som Liverpool og Manchester City i toppen av tabellen.

Wolverhampton er på sin side helt sist med ett poeng på fem kamper.

En uke etter at 1-0 ble til 1-2 borte mot Manchester City måtte Brentford igjen se ledelsen glippe, og det som følge av stygge pasningsfeil.

I det 8. minutt spilte Ethan Pinnock en hårreisende pasning i retning Vitaly Janelt, som i stedet havnet i beina på James Maddison. Hans skudd ble reddet av Mark Flekken, men Dominic Solanke satte inn returen.

I det 28. minutt fikk Janelt ballen fra Ajer på midtbanen, men spilte den rett til en motspiller. Son Heung-min satte opp Brennan Johnson, som rundet Nathan Collins og scoret.

Det ble 1-1 i Leicester – Everton og Southampton – Ipswich. Southampton ledet fra det 6. minutt til det 5. tilleggsminuttet, men Sam Morsy berget poeng for Ipswich.

Southampton og Everton tok begge sitt første poeng i høst, men er under streken sammen med Wolverhampton.

Brentford tok ledelsen nesten rett fra avspark borte mot Tottenham. Bryan Mbeumo fikk flott treff på volley da Keane Lewis-Potter la inn fra venstre.

Fem minutter før full tid fastsatte Maddison resultatet. Tottenham klatret dermed forbi Brentford på tabellen.