Menu
Italias statsminister Giorgia Meloni og Tysklands statsminister Olaf Scholz smilte til ære for fotografene i Roma torsdag, men har et noe ulikt syn på hvordan Europa skal ta imot mennesker på flukt. Foto: LaPresse / AP / NTB

Scholz: Flyktning- og migrasjonskrisen kan bare løses i fellesskap

Flyktning- og migrasjonskrisen i Europa kan bare løses med en felles plan støttet av samtlige EU-land, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Av NTB | 08.06.2023 19:18:48

Politikk: – De som ønsker å møte utfordringene knyttet til flyktningmigrasjon kan bare gjøre det sammen i EU, sa Scholz etter et møte med Italias statsminister Giorgia Meloni i Roma torsdag.

– Alle forsøk på å overlate problemene til noen andre, eller til å rette pekefingeren mot andre, vil mislykkes, la han til.

Meloni, som tilhører det ytterliggående høyrepartiet Fratelli d’Italia (Italias brødre), vil hindre flyktninger og migranter i å ta seg sjøveien fra Nord-Afrika til Italia.

Meloni har fått sterk kritikk den siste tiden, blant annet etter pågripelsen av mannskapet på to tyske redningsfartøy. De ble pågrepet fordi de ikke fulgte de nye og strenge reglene som er innført av den italienske regjeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: