Menu
Karolina Muchova jubler etter et heftig comeback i semifinaleseieren over Aryna Sabalenka i Roland-Garros. Foto: Christophe Ena / AP / NTB

Tsjekkisk sensasjon til finale i Roland-Garros – full kollaps for verdenstoeren

Karolina Muchova slo til med et dramatisk comeback og booket finaleplass i Roland-Garros. Hun avverget en matchball i møtet med Aryna Sabalenka.

Av NTB | 08.06.2023 18:59:10

Sport: Alt lå til rette for Sabalenka i tredje sett. Belaruseren ledet 5-2 og var ett poeng unna finalen i Paris, men lot sjansen glippe. Det skulle koste verdenstoeren dyrt.

Muchova kom mesterlig tilbake og dunket inn to vellykkede bruddballer. Tsjekkeren servet så nådeløst hjem seieren i en kamp som endte 7-6 (7-5), 6-7 (5-7), 7-5. Kraftanstrengelsen varte i tre timer og 13 minutter.

For første gang er Muchova finaleklar i en Grand Slam-turnering. Før årets Roland-Garros hadde hun en semifinale i Australian Open (2021) som toppresultat.

– Takk alle, jeg vet ikke hva som skjedde. Atmosfæren og publikum hjalp meg. Jeg fortsatte å kjempe, og det fungerte, sa Muchova i et seiersintervju gitt til den svenske tennislegenden Mats Wilander.

De to første settene var svært jevnspilte. Spillerne brøt hverandre flere ganger, og tiebreak måtte til for å skille dem. Der tok de hver sin seier.

I lørdagens finale møter Muchova enten verdensener Iga Swiatek fra Polen eller den brasilianske overraskelsen Beatriz Haddad Maia.

(©NTB)

Flere nyheter: