Menu
Magnus Carlsen er fortsatt uten seier i klassisk sjakk i årets Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB

Carlsen fortsatt seiersløs: – Ett steg nærmere å være ferdig med turneringen

Magnus Carlsen har én sjanse igjen til å vinne et langsjakkparti i årets Norway Chess. Torsdag ble det nok en remis i møtet med Shakhriyar Mamedyarov.

Av NTB | 08.06.2023 18:39:02

Sport: Spillerne ble enige om å la partiet ende uavgjort etter vel 30 trekk. Reglene i turneringen tilsier at man ved remis skal kåre en vinner etter spill i armageddon.

Der var Carlsen nok en gang best. Med svarte brikker var han i tidstrøbbel, men greide likevel å ta sin sjuende strake seier på denne måten. Slikt blir det ikke nok poeng av, og allerede etter sju runder var Carlsen ute av stand til å ta sin femte strake Norway Chess-tittel.

– Jeg ville bare spille solid, siden jeg var litt lei av dårlige opplevelser. Derfor tenkte jeg at jeg i hvert fall ikke skulle ta unødvendig risiko. Det var ett steg nærmere å være ferdig med turneringen, sa Carlsen smilende til TV 2.

Fredag har han en siste mulighet til å vinne et langsjakkparti i Stavanger.

– Det vil selvfølgelig være kjedelig å gå gjennom en turnering uten seirer i klassisk sjakk, men det kommer ikke til å være avgjørende for hvilken taktikk jeg velger i morgen, sa Carlsen.

Fabiano Caruana leder Norway Chess før siste runde. Amerikaneren vinner turneringen så lenge han unngår å tape langsjakkpartiet mot landsmannen Hikaru Nakamura, som er 2,5 poeng bak toppen. En ordinær seier gir tre poeng.

Carlsen ligger på 6.-plass og er 5,5 poeng bak Caruana.

(©NTB)

Flere nyheter: