Andreas Schjelderup debuterte for Benfica søndag kveld. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix / NTB

Schjelderup fikk Benfica-debuten – byttet inn for Aursnes

Andreas Schjelderup fikk sine første minutter på banen som Benfica-spiller i 3-0-seieren borte mot Maritimo på Madeira søndag kveld.

Av NTB | 12.03.2023 21:14:03

Sport: 18-åringen fikk imidlertid ikke mer enn et par minutter da han ble byttet inn for Fredrik Aursnes ett minutt på overtid. Aursnes gjorde en ny god kamp og var tredje sist på de to siste Benfica-målene.

Schjelderup anses som en av Europas aller største talenter og har vært jaktet av alle verdens største klubber i flere år. I januar gikk turen fra danske Nordsjælland til portugisiske Benfica. Overgangen skal ifølge Transfermarkt ha kostet portugiserne over 100 millioner kroner.

David Neres (to mål) og João Mario sikret 3-0-seier for gjestene, som topper den portugisiske eliteserien med fem poeng ned til Proto på 2.-plass. Både på 2-0 og 3-0 satte Aursnes opp Alex Grimaldo, som sto for assist.

Tidligere Rosenborg-spiss Casper Tengstedt fikk også sine første minutter for Benfica søndag kveld. Han ble byttet inn samtidig med Schjelderup.