Menu
Viktor Hovland i aksjon på søndagens avslutningsrunde i Players Championship. Foto: Eric Gay, AP / NTB

Hovland i seierskampen – på delt 2.-plass etter tre birdier på rad

Viktor Hovland har spilt seg inn i seierskampen i Players Championship med strålende spill midtveis på den siste runden. Etter 14 hull er han på delt 2.-plass.

Av NTB | 12.03.2023 20:34:11

Sport: Hovland hadde en ujevn start på søndagens runde i Florida med birdie og bogey på annethvert hull, og etter åtte spilte hull var han på par for dagen. Så tok putteren hans fyr, og det ble birdie på 9., 11., 12. og 13. hull. Dermed klatret han helt opp i det ypperste tetsjiktet.

Etter å ha spilt første hull på par kom Hovlands første birdie på 2. hull, men han ga bort slaget igjen med bogey på 3. hull. En ny birdie på neste hull sendte ham under par igjen for dagen, men det ble fulgt av bogey på 5. hull.

Neste birdie kom på 9. hull og gjorde at Hovland var ett slag under par halvveis. Fra 11. hull leverte han ekte hattrick i birdier, og plutselig hadde han bare en mann foran seg på resultatlista.

Scottie Scheffler fra USA leder turneringen. Han er 13 slag under par, men sliter søndag og er ett over par for dagen etter seks spilte hull.

Hovland er en av fire spillere som er tre slag bak ham. De har ulikt antall hull igjen å spille. Ingen av dem har spilt ferdig.

Players Championship regnes som den mest prestisjetunge golfturneringen utenom de fire majorturneringene.

(©NTB)