Casper Ruud røk ut av Indian Wells-turneringen mot chilenske Cristian Garín. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Casper Ruud røk ut i Indian Wells mot 97.-rangert chilener – åttende strake turnering uten to seire

Casper Ruud er ikke i form om dagen og røk ut i 3. runde av Indian Wells-turneringen mot chilenske Cristian Garín ned sifrene 4-6, 6-7 (2-7).

Av NTB | 12.03.2023 21:14:13

Sport: Ruud er rangert som verdens fjerde beste tennisspiller, mens Garin er helt nede på 97.-plass på listen.

Snarøya-gutten fikk en tøff start på kampen da han ble brutt på stillingen 2-2. Ruud klarte ikke å slå tilbake og tapte dermed det første settet 4-6.

Chileneren fortsatte det gode spillet i det andre settet og fikk nok et servebrudd på stillingen 1-1, før også Ruud fikk brutt på 2-3. Settet gikk hele veien til 6-6 og måtte dermed avgjøres i tiebreak. Der var chileneren best og dro i land seieren.

Nordmannen har aldri kommet lenger enn 3. runde i Indian Wells. Ruud røk også ut i den runden av fjorårets utgave.

Det er også den åttende utslagsturneringen på rad hvor Ruud ikke har vunnet to kamper. Snarøya-gutten har ikke gjort det siden US Open i fjor høst.

Ruud og Garin har møttes tre ganger tidligere, og chileneren har stukket av med seieren i to av tilfellene. Sist de møttes var i Australia i fjor, hvor Ruud vant enkelt med sifrene 6-4, 6-1.

Snarøya-gutten fikk en god start på den prestisjetunge turneringen da han slo ut argentinske Diego Schwartzman i 2. runde med sifrene 6-2, 6-3.

Doubleturneringen ble derimot en kort affære. Ruud teamet opp med Dominic Thiem, men røk ut i første runde mot den kroatiske duoen Nikola Mektic og Mate Pavic.

Indian Wells er en av de største turneringene utenom de fire Grand Slam-turneringene.

Ruud har hatt en trå start på året med blant annet tidlig exit i Australian Open.