Menu
Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman har reist til Frankrike der han blant andre skal møte president Emmanuel Macron. Besøket har til hensikt å styrke forbindelsene mellom Saudi-Arabia og Frankrike. Foto: AP / NTB

Saudi-Arabias kronprins på vei til Frankrike for å møte Macron

Saudi-Arabias de facto leder, kronprins Mohammed bin Salman, har reist til Frankrike der han skal møte president Emmanuel Macron.

Av NTB | 14.06.2023 10:09:11

Kriminalitet og rettsvesen: Det melder statlige saudiarabiske medier onsdag.

Den 37 år gamle kronprinsen, som har igangsatt flere sosiale og økonomiske reformer i det oljerike kongedømmet, blir værende i Paris i nærmere halvannen uke for å delta på flere arrangementer, ifølge en uttalelse fra det saudiarabiske hoffet.

Mandag er han vert på et offisielt arrangement for å fremme Saudi-Arabias kandidatur som vertskap for den store verdensutstillingen Expo 2030. Torsdag og fredag neste uke skal han delta på det internasjonale økonomiske forumet New Global Financial Pact.

Kronprinsens Paris-besøk har til hensikt å underbygge det nære forholdet mellom Saudi-Arabia og Frankrike, ifølge statlige saudiarabiske medier.

I desember 2021 var president Macron den første vestlige lederen som møtte kronprins Mohammed bin Salman etter at den saudiarabiske journalisten Jamal Khashoggi ble drept inne på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i 2018.

(©NTB)

Flere nyheter: