Sandefjord spilte uavgjort borte mot KFUM Oslo søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sandefjord tok sterkt poeng tross rødt kort – spilte 3-3 borte mot hjemmesvake KFUM Oslo

Formsvake Sandefjord havnet i kjempetrøbbel med rødt kort borte mot KFUM Oslo søndag, men en dramatisk kamp på Ekeberg endte likevel med poengdeling og 3-3.

Av NTB | 02.06.2024 19:03:28

Sport: Med tjue minutter igjen på klokka steg Mame Mor Ndiaye flott til værs og stanget inn 1-0 for vertene. Den ledelsen varte imidlertid ikke lenge, og fra skrå vinkel hamret Simon Amin inn 1-1.

Noen minutter senere snappet Eman Markovic ballen fra KFUMs forsvarsspillere, og foran mål scoret han sikkert 2-1. Tidligere landslagsspiller Haitam Aleesami sørget imidlertid for utligning til 2-2.

Med i overkant av ti minutter igjen var KFUM noen få millimeter fra å score 3-2, men i stedet var det Sandefjord som tok ledelsen. Kort tid før slutt sørget imidlertid Simen Hestnes for at det heseblesende oppgjøret endte 3-3.

Dermed klatrer Sandefjord opp på ni poeng. KFUM har på sin side fortsatt til gode å vinne på eget gress denne sesongen.

Etter en kontrollert åpning på kampen kom vertene til den første store sjansen på Ekeberg. Petter Nosa Dahl vandret ned langs venstresiden før han fant Johannes Hummelvoll Nuñez foran mål. Spissens avslutning ble stanset av Hugo Keto.

Drøye tjue minutter ut i kampen traff Nosa Dahl metallet etter et innoversvingt frispark.

– En eventyrsjanse, sa TV 2s fotballekspert Marius Skjelbæk om KFUMs mulighet.

Fem minutter før pause fikk Svindland en stor sjanse på åpent mål, men Sandefjord slapp nok en gang med skrekken.

– Sånn er det. Vi må vise karakter, og så skal vi vinne denne kampen, sa Sandefjord-assistent Andreas Tegström til TV 2 i pausen.

Etter sidebyttet kom det hele seks nettkjenninger på Ekeberg, og kampen endte 3-3.

KFUM har bitt imponerende godt fra seg på det øverste nivået i norsk fotball. Før helgens serierunde lå Oslo-laget helt oppe på 7.-plass.

Sist helg fikk Johannes Moesgaards mannskap med seg et meget sterkt poeng fra bortekampen mot Bødø/Glimt på Aspmyra.

– Det er et lag med mye X-faktor, så vi undervurderer ikke dem selv om de ligger på sisteplass. De har kanskje plukket færre poeng enn de har fortjent, sa juvelen til TV 2.

Også Sandefjord, som gikk inn i søndagens kamp i Oslo som tabelljumbo, viste seg tøffe for fjorårets seriemester Glimt. Onsdag kveld fikk laget med seg 1-1 fra Bodø.

– Stemningen er veldig god. Resultatet i Bodø var veldig bra, og vi viste at vi orket mye. Vi er veldig gira på å få med oss en trepoenger før ferien, sa Sandefjord-spiller Alexander Ruud Tveter til rettighetshaveren før avspark.

Ti minutter før pause mistet KFUMs Stian Kristiansen ballen i farlig posisjon, og midtstopperen grep tak i venstrebeinet til en fremadstormende Remi André Svindland. Kristiansen fikk dermed marsjordre, og på det påfølgende frisparket traff vertene stolpen igjen. Like før utvisningen lå Kristiansen nede med en hodeskade.

Sist gang lagene møtte hverandre var tilbake i 1. divisjon i 2019. Da endte det 3-3.

Vertenes juvel Petter Nosa Dahl ble nylig kåret til månedens unge spiller i Eliteserien. Han ville imidlertid ikke ta lett på søndagens motstander før avspark.