Kristiansund-spillerne fikk endelig en seier å juble for da Sarpsborg ble slått søndag. Foto: Carina Johansen / NTB

Kristiansund kviknet til i bunnkampen – tok sin første seier siden april

Etter åtte kamper var Kristiansund endelig tilbake som et vinnerlag i Eliteserien. Scoringer etter pause ga 3-1 hjemme mot Sarpsborg.

Av NTB | 02.06.2024 19:03:22

Sport: Seieren var KBKs første siden 21. april. Pape Guèye, Hilmir Mikaelsson og Jesper Isaksen gjorde vertenes mål i siste halvdel av 2.-omgangen.

Nordmøringene var likt med Sarpsborg før avspark, men tok seg opp i 13 poeng etter søndagens triumf. Gjestene blir værende på plassen som ligaens nest svakeste lag.

Guèye skled Kristiansund i ledelsen etter 68 minutter, og ikke lenge etter økte Mikaelsson til 2-0 på straffe. Muligheten fra krittmerket kom da islendingen ble felt av Sarpsborg-keeper Marko Ilic.

Mot slutten kom også 3-0 etter en kontring. Isaksen styrte inn ballen ved bakerste stolpe.

Sarpsborg reduserte ved Sondre Ørjasæter etter å ha fintet bort Isaksen, men da var det for sent.

Etter det tok det lang tid mellom hver gang det var noe som lignet på et farlig angrep. Pawel Chrupalla kom til en stor Sarpsborg-sjanse like før pause, men gjorde et dårlig valg og så forsøket bli ryddet unna av KBK-kaptein Dan Peter Ulvestad.

– Det går i sirup litt for ofte. Vi sliter med å bryte igjennom og få taktskiftene vi ønsker, sa Ulvestad til TV 2 ved halvtid.

Sarpsborg har tapt fire av sine fem siste kamper i Eliteserien. I denne perioden er det blitt hele 19 baklengsmål.

Odd blir KBKs neste kamp etter pausen i Eliteserien. Den spilles i Skien 28. juni, mens Sarpsborg tar imot Bodø/Glimt samme kveld.

Lagene bød på en dvask 1. omgang. Kristiansund hadde en ball i stolpen etter tre minutter da Jesper Isaksen umarkert fikk inn en farlig heading.

Proppen skulle løsne for hjemmelaget etter hvilen. Omgangen startet med en utrolig bom fra Guèye alene med keeper, men han gjorde senere opp for seg.