Narve Gilje Nordås vant 3000 meter i Diamond League-stevnet i Stockholm. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Narve Gilje Nordås vant 3000 meter i DL-stevnet i Stockholm

Narve Gilje Nordås satte inn en uimotståelig spurt og vant 3000 meter i Diamond League-stevnet i Stockholm med 7.33,49.

Av NTB | 02.06.2024 19:03:10

Sport: Tiden er personlig rekord. Det var også målet før løpet, og det ble en solid revansj etter at han mistet den ene skoen og fikk 1500-meteren under Bislett Games ødelagt sist torsdag.

Det er den nest beste 3000-metertid oppnådd av en nordmann noensinne. Kun Jakob Ingebrigtsens 7.23,63 er bedre. Med dette løpet passerte Nordnås både Filip og Henrik Ingebrigtsen på den norske rankinglisten.

– Det er lov å feire litt. Diamond League er ikke småtteri. Helt fantastisk. Jeg sa jo på Bislett at jeg er i god form, men jeg fikk aldri bevist det. Jeg trengte dette før EM, sa Nordås til NRK.

Han lå godt plassert i feltet gjennom det meste av løpet, men gikk ut ved passering en runde for mål og skaffet seg plass til å avansere.

I siste sving duellerte han med ledende Dominic Lobalu fra Sveits, som ikke kunne stå imot nordmannens spurt.

Lobalu ble nummer to, slått med 19 hundredels sekund, mens Luis Grijalva fra Guatemala løp inn til tredjeplass med 7.33,96.