Menu
John Arne Riise måtte se Avaldsnes tape 1-2 hjemme for Åsane i helgen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Riise vil slå sammen FK Haugesund og Avaldsnes

John Arne Riise (42) går ut på Facebook og kunngjør sitt ønske om at FK Haugesund og Avaldsnes slår sammen sin satsing på kvinnefotballen.

Av Egil M Solberg | 14.09.2023 19:49:50

Fotball: Riise, som for øyeblikket fungerer som trener for Avaldsnes-kvinnene på bunnen av Toppserien, argumenterer for at sammenslåing er nødvendig for å sikre kvinnefotballens fremtid i regionen.

Naboklubben FK Haugesund opererer i Eliteserien, den øverste herredivisjonen.

— Det er på høy tid at lokalbefolkningen våkner opp og innser alvoret i hva som skjer med kvinnefotballen. Jeg kom til Avaldsnes i januar 2022, og allerede da begynte diskusjonen om en sammenslåing mellom AIL og FKH, skriver Riise.

Han påpeker at selv om FK Haugesund også satser på kvinnefotball, vil det ta mange år før de kan konkurrere på samme nivå som Avaldsnes. Riise hevder at de fleste talentene i dag velger Avaldsnes på grunn av deres tilstedeværelse i Toppserien.

Riise avslutter med å si: — Nå må vi innse at den eneste løsningen for å sikre overlevelsen av lokal fotball er sammenslåing. Vi i Avaldsnes holdt oss så vidt i fjor, og situasjonen er ikke mye bedre i år. Vi gjør vårt beste, men forutsetningene er utfordrende.

Det er verdt å merke seg at Avaldsnes-sjefen Arne Utvik allerede i 2017 viste interesse for en sammenslåing med FK Haugesund.

Det har også vært konflikter mellom Utvik og FKH-eier Ole Henrik Nesheim. Dermed vil nok en sammenslåing være krevende.

Flere nyheter: