Menu
Arild Stenberg (H) vil heller samarbeid med Sp, KrF og Ap i Etne kommunestyre. FOTO: Høyre

Høyre ville ikke ha med FrP – nå kommer forklaringen

Høyre sin ordførerkandidat Arild Stenberg i Etne har sendt ut en pressemelding på vegne av lokalpartiet, hvor han forklarer årsaken til at Frp ble vendt ryggen.

Av Egil M Solberg | 14.09.2023 17:55:30

Politikk: Høyre kunne ha fått flertall sammen med FrP (det største partiet i kommune), KrF og Venstre. Isteden valgte de et rødgrønt alternativ.

Nå har lokalpartiet sendt ut en pressemelding for å forklare saken.

— Høyre gjennomførte forhandlingene etter valget med det utgangspunkt i at velgerne sin mening skulle respekteres, selv om forskjellen var svært liten. Vi var derfor i kontakt med begge de største partiene (FrP og Sp), men skjønte etter hvert at alternativet med Frp og Høyre ikke ville få flertall, skriver han.

Frp fikk 4 mandater og flest stemmer i kommunen. Høyre fikk to mandater

I meldinga skriv han om hvorfor høyre valgte å vende FrP ryggen.

— Ut fra størrelsen på kommunestyregruppen mener vi at Høyre her har fått god uttelling. Nå har Høyre større sjanser til å slå gjennom med politikken sin, heter det i meldingen.

Analyse

Rødgrønn side har gitt mye for å få en hånd på rattet. For Høyre har nok dette gitt betydelige gjennomslag og således kan man si at lokalpartiet har ivaretatt sine velgere på en god måte.

Samtidig var nok oppfaringen og foreventingen fra velgerne at de stemte på en koalisjon bestående av FrP, Høyre, KrF og Venstre. Et slikt politisk alternativ ville gitt en langt tydeligere borgerlig politikk – enn det Høyre alene kan få til sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Vi tror dette alternativet også gir partiet et dårligere utgangspunkt i forhold til stortingsvalget om to år. Det er også trøblete for Høyre i neste lokalvalg.

Det blir litt som «å tisse i buksene for å holde varmen».

Flere nyheter: