Menu
Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad varsler smittebølge av koronaviruset gjennom vinteren. Arkivfoto: Javad Parsa / NTB

Halvparten av befolkningen blir koronasmittet i vinter

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er sannsynlig at halve den norske befolkningen blir smittet av covid-19 gjennom vinterhalvåret

Av NTB | 14.09.2023 13:04:55

Medisin og helse: – Når vi ser på tall for sykemeldinger, innleggelser og virusovervåking denne høsten, lå vi på et ganske normalt nivå av luftveisinfeksjoner for august. Men nå ser det ut til å stige en del, sier han til Dagbladet.

Når temperaturene faller og flere er samlet inne, blir også flere smittet av virus som covid-19 og influensa. Det har vært mantraet – særlig de siste tre årene.

I Danmark har antall koronasmittede tredoblet seg den siste måneden, sier pandemiforskeren Viggo Andersen til Jyllands-Posten. Han varsler at smittetilfellene vil stige ytterligere.

Nakstad tror ikke smitteøkningen går like raskt her til lands. Det skyldes at den nye varianten, BA 2.86, ennå ikke har spredt seg mye i Norge, forklarer han.

– Jeg tror ikke halve befolkningen rekker å bli smittet før jul, men at mer enn halvparten blir smittet gjennom vinterhalvåret, er ganske sannsynlig, sier Nakstad.

Dersom den nye varianten får fotfeste, kan dette gå raskere, legger han til.

(©NTB)

Flere nyheter: