Menu
Et bilde fra det iranske nyhetsbyrået IRNA viser helikopteret med den iranske presidenten idet det tar av fra grensen mot Aserbajdsjan der president Ebrahim Raisi og hans aserbajdsjanske kollega Ilham Alijev innviet en demning søndag. Foto: Ali Hamed Haghdoust / IRNA / AP / NTB

Reuters: Irans president og utenriksminister døde i helikopterulykke

Irans president Ebrahim Raisi og utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian omkom i søndagens helikopterulykke, bekrefter en tjenestemann overfor Reuters.

Av NTB | 20.05.2024 06:12:21

Politikk: Det var ingen tegn til liv da vraket av helikopteret ble funnet tidlig mandag morgen. Nyhetsbyrået sier alle om bord mistet livet i helikopterulykken søndag ettermiddag.

Ulykken skjedde i nærheten av grensen til den aserbajdsjanske eksklaven Nakhitsjevan. Ved 15-tiden søndag meldte statlig iransk TV meldte at et helikopter som fraktet president Ebrahim Raisi, hadde vært utsatt for en «hard landing» vest i landet.

Det ble satt i gang en stor leteaksjon, mens regn, tåke og vind gjorde søket vanskelig. Litt før daggry kom det melding om at en tyrkisk drone som var satt inn i søket, hadde fanget opp en varmekilde som kunne være det savnede helikopteret.

Da redningsmannskapene kom fram til stedet, fant de et utbrent vrak.

Raisi hadde vært i Aserbajdsjan søndag morgen for å innvie en demning sammen med den aserbajdsjanske presidenten Ilham Alijev.

– Jeg er dypt sjokkert over nyheten om at helikopteret som fraktet Irans president, har krasjlandet. Våre tanker og bønner er med Raisi og følget hans. Aserbajdsjan står klar til å hjelpe, heter det i en uttalelse fra Alijev søndag kveld.

Helikopteret som styrtet, skal ha vært ett av tre som fraktet presidenten og hans følge.

Flere nyheter: