Menu
– Det er effektivitet fra jord til bord som gir reelt lavere priser, ikke stadig priskrig, sier administrerende direktør i Rema 1000, Ole Robert Reitan. Foto: Javad Parsa / NTB

Rema-sjefen: – Tilbud gir ikke lavere matpriser

Rema 1000-eier Ole Robert Reitan mener butikkjedenes tilbudsjag ikke gir lavere totalpriser, og legger delvis skylden på VGs matbørs.

Av NTB | 17.03.2025 03:51:51

Økonomi og næringsliv: I E24-podkasten «Stopp Verden» sier Reitan at tilbudskrigen, drevet av såkalt kryssubsidiering, ikke gir reelt lavere priser. Metoden, som faren Odd Reitan hentet fra Belgia på 80-tallet, går ut på å selge enkelte varer med tap, finansiert ved mindre påslag på andre produkter.

Men da VG introduserte matbørsen, eskalerte priskrigen, ifølge Reitan:

– VG gjorde en tabbe ved å bli forutsigbare. Da de alltid sjekket prisen på én variant av Twinings-te, kostet den plutselig fem kroner, mens de andre typene kostet 22 kroner.

Resultatet ble en ekstrem prisvariasjon på samme vare, gjerne fra dag til dag:

– Sylteagurk koster 2,50 én dag, 12,50 neste og 29 kroner den tredje. Det er ikke bra, verken for butikkene eller kundene, sier Reitan.

Han mener lavere priser kun kan sikres ved mer effektiv drift gjennom hele verdikjeden:

– Det er effektivitet fra jord til bord som gir reelt lavere priser, ikke stadig priskrig, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: