Menu
konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim kan se tilbake på et svært innbringende år for laksegiganten. Foto: Lise Åserud / NTB

Rekordresultat for Mowi i 2022

Mowi hadde i fjor sitt beste år noensinne. Laksegiganten fikk et resultat før skatt på en milliard euro, rundt 10,8 milliarder kroner.

Av NTB | 15.02.2023 08:15:36

Politikk: For første gang i Mowis nær 60 år lange historie hadde selskapet en inntjening på over en milliard euro, med et samlet operasjonelt driftsresultat på 1.005 millioner euro i 2022, skriver Mowi i en børsmelding onsdag.

Samlede inntekter på 4.946 millioner euro var også ny rekord for selskapet.

I fjor produserte Mowi 464.000 tonn laks, 4.000 tonn over det som ble estimert for et år siden. I Norge ble det produsert rekordhøye 294.000 tonn.

I meldingen skriver oppdrettsgiganten at de har ambisjoner om å fortsette veksten i Norge, men at de er redd regjeringens forslag om grunnrenteskatt på havbruksnæringen vil hindre dette.

– Regjeringens forslag om å innføre et samlet skattetrykk på 62 prosent på norsk havbruksnæring, eller om lag 80 prosent med formuesskatt, vil sparke beina under fremtidsutsiktene for Kyst-Norges viktigste næring, sier konsernsjef i Mowi, Ivan Vindheim.

– Havbruksnæringen sysselsetter i dag 60.000 mennesker langs kysten, og til syvende og sist er det dem, samt fremtidige arbeidsplasser, dette vil gå ut over, sier konsernsjefen videre.

Mowi er i dag verdens største sjømatselskap med John Fredriksen som dominerende eier.

(©NTB)

Flere nyheter: