Menu
Statsminister Jonas Gahr Støre (t.h), finansminister Trygve Slagsvold Vedum og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol har bestemt at det nye Mjøssykehuset skal ligge på Moelv. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Regjeringen går videre med planene for Mjøssykehuset

Regjeringen sier ja til nytt Mjøssykehus på Moelv i Innlandet. De vil også gi sykehuset i Elverum mer aktivitet enn det som lå i forslaget fra Helse sør-øst.

Av NTB | 05.06.2023 09:39:15

Medisin og helse: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) holdt mandag formiddag pressekonferanse på Moelv om sin beslutning.

– Det nye Mjøssykehuset innebærer også gode og viktige tjenester på Lillehammer, Elverum og Tynset. Vi mener denne løsningen vil sikre gode sykehustjenester for befolkningen i Innlandet. Det er viktig for pasientene og det er viktig for fagfolkene, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

Han er glad for å sette punktum for 20 års sykehusdebatt i Innlandet.

I tillegg til et nytt Mjøssykehus på Moelv, blir det et allsidig lokalsykehus på Lillehammer, videreutvikling av sykehuset på Tynset og et sykehus i Elverum med mer aktivitet enn det som følger av styrevedtak i Helse sør-øst, ifølge regjeringen.

Plasseringen av det nye Mjøssykehuset i Innlandet har vært et stridstema i mange år.

Flere nyheter: