Menu

Redigerte bort sjefen fra ansattbilde

Daglig leder Morten Engevik Vorre ble redigert bort fra et bilde publisert av TV Haugaland, uten at det ble informert om dette. Dette skaper nå reaksjoner.

Av Egil M Solberg | 13.06.2024 23:05:54

Skjermbilder: Radio Haugaland ble tipset om dette den 13. mai i år og tok opp problemstillingen med Engevik Vorre.

Han kunne den gang fortelle at årsaken var at han skulle slutte i TV Haugaland og at han hadde fått seg ny jobb, men at han fortsatt jobbet i kulissene.

Redigeringen av et bilde med egne ansatte anså ikke vi som en stor problemstilling – spesielt når bildet brukes som reklame. I reklamesammenheng er redigering av bilder mer normalen enn unntaket. Men det er problemstillinger rundt dette!

Nå er det andre medier som slår opp saken. I en overskrift i Stord24 står det «Redigerte vekk sjefen – utan å informere om det».

Etiske Bekymringer

Ærlighet og Transparens: Folk har rett til å vite om et bilde er redigert, spesielt hvis bildet brukes i nyheter, reklame, eller sosiale medier hvor det kan påvirke deres oppfatning.

Tillitsbrudd: Uten å informere om redigering, kan man bryte tilliten til publikum eller kunder.

Skape Urealistiske Forventninger: Spesielt i reklame og sosiale medier, kan uopplyst redigering av bilder bidra til urealistiske skjønnhetsstandarder og forventninger.

Juridiske Bekymringer

Forbrukerrettigheter: I mange land er det lovpålagt å informere om redigering av bilder i reklame, spesielt hvis det påvirker hvordan produktet oppfattes.

Opphavsrett: Redigering av et bilde uten tillatelse fra opphavspersonen kan være et brudd på opphavsretten.

Personvern: Redigering av bilder av individer uten deres samtykke kan være et brudd på personvernlovgivning.

Konklusjon

Det er generelt sett best praksis å informere om redigering av bilder for å opprettholde ærlighet, tillit og overholde juridiske krav.

Flere nyheter: