RBKs keeper André Hansen hadde en kjemperedning som gjorde at trønderne fikk med seg ett poeng hjem i 0-0-kampen mot Odd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

RBK-Hansen reddet 0-0 mot Odd

For tredje kamp på rad spilte Rosenborg uavgjort i Eliteserien. Søndag ble det 0-0 borte mot Odd etter en kjemperedning fra André Hansen i sluttminuttene.

Av NTB | 30.04.2023 21:14:23

Sport: Odd mot Rosenborg var tabellnabo-oppgjør etter at begge hadde fem poeng etter tre serierunder. Søndag plusset begge på med ett poeng. Odd er alene om ikke å ha sluppet inn i mål i Eliteserien.

Med ti minutter igjen satte Odd inn sluttspurten. De trøkket på, og Filip Rønningen Jørgensen kunne ikke helt skjønne hvorfor han ikke scoret. RBK-målvakt André Hansen reddet mesterlig headingen hans fra kort hold med brystet.

– Vi burde i hvert fall hatt ett mål. Med tanke på andreomgangen var det litt kjipt å ikke få med oss flere poeng. Litt trist 1. omgang med to gode lag som bare lå og ventet, sa Odds midtbanespiller Mikael Ingebrigtsen til TV 2 etter kampen.

– Det er helt hårreisende det vi holder på med på de siste 15 minuttene. Vi forer Odd med kontringer. Vi har to-tre situasjoner der vi bare gir vekk ballen og de får kontret. Det er ikke helt bra når det skjer så mange ganger på rappen, sa RBK-kaptein Markus Henriksen til TV 2.

Det var lite underholdning ute på banen i første omgang. Det var derimot godt trykk på tribunen blant lagenes supportere. Fysisk spill med mange dueller og lite finslepent teknisk spill preget lenge kampen.

Henriksen sto for kampens første store sjanse, men skuddet etter en drøy time gikk himmelhøyt over mål. Innbytter Oscar Aga var også noen få centimeter fra å få beinet borti ballen på en dårlig Odd-klarering. Ballen strøk like utenfor.

Rosenborg reddet poeng hjemme mot Sandefjord etter et mål langt ut i overtiden sist. Søndag var trønderne heldige som unngikk baklengs.

– Vi klarer å ro det i land, men skulle ønsket vi hadde to poeng mer, sa Henriksen.

Rosenborg var ikke helt seg selv mot slutten. Da gikk de fra å dominere til å gi helt bort initiativet.

Utover i annen omgang var det noe bedre rytme i Rosenborg-angrepene. Spillerne fant hverandre bedre, men ikke godt nok til å få målkjenning. Rosenborg-backen Erlend Dahl Reitan var også solid og stoppet det som kom fram til Odd satte inn sin nevnte sluttspurt.