Menu
Pentagons talsperson Pat Ryder, her i forsvarsdepartementets presserom i mai, sier moloen USA har anlagt for å bringe nødhjelp inn på Gazastripen, ikke ble brukt i den israelske gisselaksjonen lørdag. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Pentagon: Nødhjelpsmolo ble ikke brukt i israelsk gisselaksjon

Moloen som USA har anlagt for å bringe nødhjelp inn på Gazastripen, ble ikke brukt i den israelske aksjonen for å frigi gisler lørdag, ifølge Pentagon.

Av NTB | 10.06.2024 18:53:07

Politikk: Helsedepartementet i Gaza sier at 274 palestinere ble drept i den israelske aksjonen der fire gisler ble reddet ut fra Gazastripen lørdag. Ifølge dem ble også 698 personer såret.

Pentagons kommentar kom som et svar på det de kaller uriktige oppfatninger om at moloen ble brukt i aksjonen. Ifølge talspersonen Patrick Ryder foregikk det imidlertid israelske helikopteroperasjoner «nær» moloen.

– Det var nært men jeg tror det var tilfeldig. Jeg sier det igjen – moloen, utstyret og personellet som støtter denne humanitære innsatsen hadde ingenting å gjøre med det israelske militærets redningsoperasjon, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: