Menu
Spesialetterforsker Jack Smith er ikke imponert over Donald Trumps utspill i sosiale medier. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Påtalemyndigheten flagget truende Trump-post

«Hvis du går etter meg, kommer jeg etter deg!» skriver Donald Trump i ett innlegg på sin plattform. Det får etterforskere til å varsle retten.

Av NTB | 05.08.2023 06:44:29

Kriminalitet og rettsvesen: Innlegget på Truth Social natt til lørdag norsk tid antyder at den tidligere presidenten vil skremme vitner ved å avsløre konfidensielle bevis han mottar under forberedelsen til rettssakene mot ham, mener spesialetterforsker Jack Smith.

Smith har derfor bedt dommeren i saken om å avsi en kjennelse som spesifikt forbyr Trump og hans advokater å dele noe som helst av etterforskningsmaterialet de nå får tilgang til.

Trump erklærte seg torsdag ikke skyldig etter at han ble tiltalt for løgn og bedrag etter valgtapet i 2020. I rettsmøtet lovet han imidlertid å ikke true vitner eller snakke med noen av dem uten juridisk bistand til stede. Dette var et av vilkårene for å slippe varetekt.

Jack Smith mener det nye innlegget antyder at Trump vil gjøre nettopp det, eksempelvis ved å avsløre hemmelige referater fra storjuryen.

(©NTB)

Flere nyheter: