Menu
Borten Moe sier målet med aksjekjøpene var langsiktig sparing og at han ikke har hatt informasjon som var utilgjengelig for allmennheten da han kjøpte. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Økokrim skal bestemme seg i Borten Moe-sak i løpet av sommeren

I løpet av sommeren skal Økokrim avgjøre om de skal etterforske Ola Borten Moe (Sp) for innsidehandel.

Av NTB | 25.07.2023 16:13:04

Kriminalitet og rettsvesen: – Hvis Økokrim skulle komme til å åpne etterforskning i saken, hvilket er en vurdering som vi vil gjøre i løpet av sommeren, så er det grunn til å tro at etterforskningen vil pågå utover høsten og konkluderes i løpet av året, sier Økokrim-sjef Pål Lønseth til TV 2.

De har foreløpig ikke avhørt Borten Moe.

– Når det eventuelt vil skje, må vi komme tilbake til, sier han.

Borten Moe avviser å ha drevet med innsidehandel da han kjøpte aksjer i Kongsberg Gruppen. Kongsberg Gruppen er indirekte deleier av selskapet Nammo, som regjeringen senere inngikk en milliardkontrakt med. Imidlertid gikk han av som statsråd og Sp-nestleder fordi han ikke erklærte seg inhabil i et møte med Nammo og i behandling av saken.

TV 2 har også spurt økokrim-sjef Lønseth om han er inhabil i saken fordi han var statssekretær i Stoltenberg II-regjeringen der Ola Borten Moe (Sp) var olje- og energiminister fra 2011 til 2013.

– Kontakten knyttet seg til innvandringspolitikken. Ut over dette har jeg ikke hatt kontakt med Borten Moe. Jeg har derfor vurdert meg som habil, sier Lønseth.

(©NTB)

Flere nyheter: