Menu
De store vannmassene vasket gjennom Flutua Camping på Biristrand. 30 boenheter er rammet av flommen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Kraftig regnvær i Innlandet – flommen vasket over togskinner, veier og en campingplass

Det kraftige regnværet i Innlandet har stengt Gjøvikbanen og flere veier tirsdag ettermiddag. Flomvann skylte også gjennom en campingplass på Biri.

Av NTB | 25.07.2023 16:23:09

Fritid: Kraftig regnvær har skapt problemer for folk i Innlandet tirsdag. Gjøvikbanen ble stengt, og flere mindre fylkesveier i området rundt Dokka er oversvømte. Verst gikk det ut over de ferierende på Flutua camping på Biristrand i Gjøvik kommune.

Campingplassen ble tidlig tirsdag rammet av flom da Kalverudelva gikk over sine breddene, noe som førte til at store mengder vann fløt mellom campinghytter og -vogner.

Operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt forteller til Oppland Arbeiderblad at det er 30 enheter som er rammet. Fem av dem har fått vann inne i spikerteltet.

– Det er helt avsperret her nå. Vi jobber med å få ledet elven til der den skal, og med maskiner for å få veien opp å gå inn mot campingen. Det vil gå en del av dagen før vi klarer det, sier Jan Tore Lyshaugen fra teknisk avdeling i Gjøvik kommune til NRK.

På Gjøvikbanen står det overvann på sporet, og mannskapene sliter med å drenere bort vannet fordi det regner så kraftig. Det er stengt mellom Eina og Gjøvik på grunn av flommen. Banen er stengt fram til tidligst onsdag morgen, melder Bane Nor.

(©NTB)

Flere nyheter: