Menu
Økokrim avgjør fredag om aksjehandlene til Høyre-leder Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes skal etterforskes. Foto: Heiko Junge / NTB

Økokrim-beslutning i Solberg-saken kommer klokka 10 fredag

Fredag klokka 10 kunngjør Økokrim om de skal etterforske aksjehandlene Sindre Finnes gjorde mens Erna Solberg var statsminister.

Av NTB | 02.11.2023 16:42:39

Økonomi og næringsliv: Klokken 12 samme dag inviterer de til pressemøte. Fra Økokrim stiller sjef for Økokrim Pål K. Lønseth, som skal redegjøre for beslutningen.

Pressemøtet finner sted i nabobygget til Økokrim.

Beslutningen gjelder hvorvidt Økokrim skal etterforske aksjeaktivitetene til Erna Solbergs ektemann Sindre Finnes i årene hun var statsminister.

Finnes gjorde over 3000 aksjehandler for cirka 125 millioner kroner i de åtte årene Solberg var statsminister. Etter at omfanget av handlene ble kjent i september, er det flere som har stilt spørsmål ved om Finnes kan ha handlet på grunnlag av innsideinformasjon.

Han har hele veien avvist kategorisk at noen av handlene ble gjort på bakgrunn av innsideinformasjon eller at det knytter seg andre uregelmessigheter til dem.

Finnes har selv redegjort for aksjehandlene, mens Høyre har kommet med en tidslinje over hva Solberg skal ha visst og foretatt seg fra dag til dag i forkant av at listene ble offentliggjort.

Flere nyheter: