Storhamar slo Frisk Asker tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB

Oilers kjørte over tabelljumbo Grüner – Vålerenga holder følge

Stavanger Oilers opprettholder luken på tabelltopp i eliteserien ishockey med 8-0-seier over Grüner. Vålerenga knuste Oslo-rival Manglerud Star 8-1.

Av NTB | 24.01.2023 20:55:07

Sport: Oilers herjet med tabelljumboen på hjemmebane. Alle målene ble dessuten scoret av åtte ulike spillere, noe som er unormalt i ishockey. Seieren var lagets femte på rad og den tolvte på de siste tretten kampene.

Kaptein Tommy Kristiansen bidro med tre målpoeng (ett mål og to assist). Midtveis i siste periode ble Grüners Kevin Nilsen Berg ilagt matchstraff for en stygg takling på Thomas Berg-Paulsen.

Allerede etter tolv minutter av den første perioden hadde vertene sikret seg en 4-0-ledelse. Da var det ingen vei tilbake for Grüner. Oilers har vunnet begge sine to siste kamper med 8-0 etter at det ble samme resultat mot Manglerud Star sist.

De siste fire målene kom alle i løpet av de siste ti minuttene. De blåkledde holder seg med det seks poeng bak Oilers.

Den finske backen Tommi Taimi noterte seg for fire målpoeng fordelt på en scoring og tre assist.

Også Sparta holder seg seks poeng bak Oilers etter at de vant rivaloppgjøret mot Stjernen med 2-0. Emil Lundberg scoret begge målene for Sparta, det siste i tomt bur rett før slutt.

Jacob Noer scoret to ganger for Storhamar, mens Thomas Valkvæ Olsen scoret to mål for Frisk.

Lillehammer slo Ringerike 2-1 etter straffeslagskonkurranse på hjemmebane. Ringerike sikret seg ett poeng med utligning tre minutter før slutt av Dennis Ryttar. Det ble scoret på hele sju av ti straffer.

Med det resultatet kan Grüner kun ta igjen Ringerike og Manglerud i kampen om å unngå nedrykkskvalifisering. Det skiller imidlertid ni poeng opp til Ringerike og 14 til Manglerud med ti kamper igjen.

Med seieren tok Oilers seg opp på 79 poeng, men de fikk ikke økt luken som følge av at Vålerenga vant byderbyet mot nettopp Manglerud 8-1 i en ny målfest.

Storhamar fortsatte å vise form da de slo Frisk Asker 5-2 på bortebane. De henger også med i tetkampen, sju poeng bak Oilers.