Menu
Magnus Carlsen spiller den prestisjetunge sjakkturneringen i Wijk aan Zee. Her under Norway Chess i fjor. Foto: Carina Johansen / NTB

Remis for Magnus Carlsen i Nederland – halvannet poeng bak lederen

Magnus Carlsen greide ikke å dra fordel av de hvite brikkene og spilte remis mot indiske Dommaraju Gukesh i sjakkturneringen i nederlandske Wijk aan Zee.

Av NTB | 24.01.2023 21:05:01

Sport: Carlsen kom til tirsdagens parti med to strake seirer, men greide ikke å spille seg helt opp i toppen etter at det endte med remis mot Gukesh.

Duellantene fulgte hverandre tett hele veien, og 16 år gamle Gukesh unngikk feiltrekk.

Inderen hadde en liten fordel mot slutten, men det var vanskelig å finne seiersmuligheten. Carlsen kom seg tett på kongen til Gukesh og truet evig sjakk. Dermed ble de to enige om remis.

Hjemmehåpet Anish Giri har seks poeng etter den niende runden. Han slo kinesiske Ding Liren med svarte brikker tirsdag.

Ding skal senere i år spille om VM-tittelen i langsjakk mot russiske Jan Nepomnjasjtsjij. Ding tok over plassen til Carlsen etter at nordmannen oppga sjansen til å forsvare verdensmestertittelen.

Det gjenstår fire runder. Carlsen møter iranske Parham Maghsoodloo med svarte brikker onsdag. Iraneren spilte remis mot USA-stjernen Wesley So tirsdag.

Den norske verdensmesteren har fem poeng, men det skiller bare 1,5 poeng opp til lederen, aserbajdsjanske Nodirbek Abdusattorov. Han lå lenge under for tyske Vincent Keymer tirsdag, men reddet seg til remis med svarte brikker. Keymer kastet bort flere klart vinnende stillinger i løpet av partiet.

Carlsen er tittelforsvarer i prestisjeturneringen i Nederland, men fikk en smell med to strake tap i runde fire og fem. Han har imidlertid spilt seg opp og er med i kampen om seieren.

(©NTB)

Flere nyheter: