Menu
Martin Ødegaard i aksjon i landskampen mot Danmark på Brøndby stadion. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ødegaard: – Vi fikk dem til å se svake ut

Martin Ødegaards venstrefot sto bak en haug med norske sjanser i bortekampen mot Danmark, men Norge tapte 1-3 etter å ha sluppet inn billige mål.

Av NTB | 08.06.2024 23:33:10

Sport: – Vi fikk dem til å se svake ut, og det er et godt tegn, men det er kjipt at det ikke ble seier eller iallfall uavgjort, sa landslagskapteinen til norske medier i pressesonen.

Norge startet ikke kampen bra og kom under 0-2 før den første omgangen var halvspilt.

– De spilte mye langt, med diagonalpasninger til vingbackene, og vi var ikke gode nok til å skyve og ha de rette avstandene. Vi ble løpende mye etter, men så justerte vi og fant mer ut av det. Etter det synes jeg vi dominerte og styrte alt, sa Ødegaard.

– Vi kom sammen og snakket om et par ting. Vi ble enige om å gjøre et par ting annerledes og bli bedre på noen ting. Etter det synes jeg vi styrte, og særlig i 2. omgang var vi veldig mye bedre enn dem. Jeg trodde faktisk at vi skulle greie å snu det, eller iallfall få uavgjort, sa han.

Nok en gang slapp Norge inn billige mål.

– Vi jobber hardt med å bli bedre. Det er noen viktige detaljer i spillet der vi ikke er gode nok. Det gjelder duellspill, vurderinger i egen boks og også i motstanders boks. Det må vi jobbe mer med, mener kapteinen.

– Det var et fint mål og en bra pasning. Vi kunne hatt enda flere, og vi hadde jo en rett før som ble annullert på en rar måte, sa Ødegaard og viste til Haalands scoring som ble annullert etter VAR-gjennomgang. Også den sjansen ble satt opp av Ødegaard.

Før pause hadde Ødegaard tre dødballserver som førte til store sjanser for Leo Østigård, og tidlig i 2. omgang satte han selv Kasper Schmeichel på en stor prøve som den danske keeperen så vidt besto.

Etter 0-2-målet samlet alle de norske seg i en ring på egen halvdel.

Ødegaard slo en vakker stikkball til Erling Braut Haaland da spissen på 90-årsdagen for Jørgen Juves siste landslagsmål spiste seg enda nærmere tidenes toppscorer på Norges landslag. Nå er han bare to mål bak rekorden på 33 mål.

(©NTB)

Flere nyheter: