Menu
Henrik Ingebrigtsen etter 5000 meter for menn under EM i friidrett 2024 på Olympiastadion i Roma. Til venstre medieansvarlig Espen Skoland. Foto: Lise Åserud / NTB.

Henrik Ingebrigtsen røpet at han har fått påvist krystallsyken

Etter 5000-meteren i EM lørdag fortalte Henrik Ingebrigtsen at han har fått påvist krystallsyken tidligere i år.

Av NTB | 08.06.2024 23:53:04

Sport: – Jeg fikk påvist krystallsyken i starten av året. Mange som har det blir sykmeldt, men jeg vet ikke helt hvor jeg skulle levert sykemeldingen min. Det har vært noen tunge og slitsomme perioder. På dårlige dager har jeg nok med å stå på beina, sa veteranen etter 25.-plassen i Roma.

Slik forklarte han seg da ha fikk spørsmål om krystallsyken var forsvarlig med å drive toppidrett.

– Si det. Det er stor forskjell på de gode og dårlige dagene, og det som er synd er at jeg ikke får vist fram den jobben jeg har gjort i vinter. Det er mye som er veldig bra, men jeg har ikke muligheten til å vise det fra. Det er frustrerende, sa Henrik Ingebrigtsen i pressesonen.

Han sier at sykdommen stjeler mye energi.

– Når jeg når et nivå av slitenheten blir det som en dominoeffekt og jeg faller sammen som et korthus.

Henrik Ingebrigtsen sier at alt av og til blir så stort at han ikke er i stand til å kontrollere det.

– Det får så mye negativitet med seg.

(©NTB)