Menu
En ny høyhusstrategi åpner for bygg på opptil 125 meter i sentrum av Oslo. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Nytt vedtak kan føre til flere høybygg i Oslo

Oslo bystyre har vedtatt en ny høyhusstrategi som åpner for bygg på opptil 125 meter i hovedstaden. Allerede er et 108-metersbygg godkjent ved Oslo S.

Av NTB | 27.09.2023 16:43:01

Økonomi og næringsliv: Det nye vedtaket åpner for at ti steder i Oslo nå vil bli regulert for 70 meter høye bygg, mens en øvre grense er hevet fra 117 til 125 meter rundt Oslo S, skriver Teknisk Ukeblad.

I området rundt jernbanetorget, som er Norges største knutepunkt for tog, har det lenge versert en rekke planer om nye høyhus, men ingen har hittil blitt realisert. I april fikk imidlertid stiftelsen Nye Oslo Spektrum godkjent et bygg på 108 meter ved siden av Oslo Plaza.

Til Teknisk Ukeblad opplyser Plan- og bygningsetaten (PBE) at de ikke anbefaler høyhus der Bane Nor ønsker å bygge. Avdelingsdirektør for byutvikling Hanne Sophie Solhaug sier det fremdeles vil være reguleringsplanene og de konkrete byggesakene som avgjør hva som godkjennes.

Strategien gir også føringer for flere kvaliteter enn beliggenhet og høyde.

– Vi har tydeliggjort hvilke kvalitetskrav som gjelder, slik at dette blir mer forutsigbart for både utbyggere, politikere og oss som sitter med saksbehandling, sier Solhaug til avisen.

(©NTB)

Flere nyheter: