Menu
FOTO: Equinor / Pressemelding

Nytt oljefunn i Nordsjøen

Equinor har gjort et nytt funn i Troll/Fram-området i den nordlige Nordsjøen. Dette er det niende funnet på 12 forsøk i området siden 2019.

Av Egil M Solberg | 18.08.2023 19:37:48

Oljefunn: Volumene er beregnet til å være mellom 9 og 35 millioner fat oljeekvivalenter. Det er funnet både olje og gass, mest olje. Rettighetshaverne regner funnet som kommersielt og vil vurdere tilknytning til andre funn og eksisterende infrastruktur i området.

Letebrønnen med sidesteg er boret i prospektene kalt Crino og Mulder. Disse er boret ca 4 km vest for Fram-feltet og 130 kilometer nordvest for Bergen.

Brønnen ble boret av Deepsea Stavanger. Equinor er operatør. Partnere er Vår Energi, INPEX Idemitsu Norge og Neptune Energy Norge.

– Det er positivt at vi fortsatt kan gjøre slike funn i et område med god infrastruktur for olje og gass. Det gjør at funnene kan bygges ut med lave kostnader og med lave CO2-utslipp, sier Geir Sørtveit, områdedirektør for Utforskning og produksjon Vest i Equinor.

De åtte tidligere funnene i området er: Echino Sør, Swisher, Røver Nord, Blasto, Toppand, Kveikje, Røver Sør og Heisenberg.

Flere nyheter: